söndag 16 maj 2010

Vem är den Helige Ande?

Den helige Ande är både kraft och ljus. Han är också kärlek, vishet, frid, sanning… Vi kallar honom för Tröstaren, Hjälparen, Livgivaren. Han är verksam i hela skapelsen, i människornas liv i och utanför kyrkornas eller samfundens gränser.
Han är NÅGON, en person. En mysteriös person, vi kan inte föreställa oss honom. Han är ett med Fadern och Sonen i den Heliga Treenigheten (om Treenigheten tänker jag skriva en annan gång).
Anden är den gåva som Jesus vill ge oss. Vi kan inte ta emot en gåva om vi inte öppnar våra händer, för att ta emot den Helige Ande måste vi öppna våra hjärtan.
Du som frågar efter den Helige Ande, du känner kanske inte Gud så väl. Men du ska veta att Gud känner dig och älskar dig. Du vill bli uppfylld av en kraft … och Gud söker dig. Han vill ge dig liv och liv i överflöd.

Nu gör jag ett litet uppehåll med skrivandet och återkommer i slutet på maj

2 kommentarer:

Jan sa...

Välkommen åter, syster Veronica! Jag läser dina inspirerande inlägg med stor glädje!

talita sa...

Den Helige Ande är först och främst Gud!
Och kraft..., ja, kraft är något som Helige Ande har och kan visa och ge i våra liv, men Helige Ande är inte kraft och ljus. För mig låter det då som ett steg bort från den klara doktrinen att Helige Ande är Gud.

Helige Ande är verkligen NÅGON, som du, syster Veronica, skrev. Han är Person för att Han är Gud.
Även den Apostoliska bekännelsen säger:
"Jag tror på Gud Fadern, Gud Sonen och Gud den Helige Ande!"

Jag tror att det är viktigt att proklamera Helige Andes Gudom, det har funnits genom tiderna och finns fortfarande för många som vill "späda ut" Honom och förminska. Tack Fadern för den Helige Ande som verkligen är tröstaren och hjälparen.
Välsigneler.