söndag 11 september 2011

Världsungdomsdag - Att gå miste om en fest!

För knappt en månad sen samlades nästan 2 miljoner unga katoliker till Madrid. Detta har gått de svenska medierna nästan förbi! däremot har de några hundra som manifesterat mot detta möte fått sin plats i nyhetsrapporterna!
Det är lite synd. Man har gått misste om en fantastisk fest, en himmelsk fest! Kanske var det det gudomliga ljuset som gjorde att somliga blev förbländade och inte såg?

Det är inte för sent att få sin del av de frukter som utdelats så frikostigt under festen. De är till för alla som vill ta emot. I Kyrkan finns en stor hemlighet: ingen lever för sig själv och ingen dör för sig själv. Den lag som gäller i guds rike är "allt mitt är ditt!" och " Ingen betraktade något han ägde som sitt; de hade allt gemensamt" (Apg 4:12).

All den nåd som frikostigt utdelades i de 200 biktsotaltna i förlåtelsens park till 100 000 och åter 100 000 var alltså inte bara för dem utan även för oss. "Och jag säger dig: Dina synder är dig förlåtna, gå i frid", tänk, att höra detta. Veta att det som sägs sker!" Framtiden är nu öppen och man bär inte längre det gamla tunga med sig, vilken lättnad. Tänk vad en abort kan väga tungt i en ung människas liv!
Vi kan också, nu i vårt liv, bli fria från våra synder bikten finns överllat!

Glädjen över att så många unga människor överllat i världen har en levande tro, glädjen över att Gud genom dem stärker och förnyar tron i sin kyrka.

Glädjen över att Jesus är verkligen närvarande under brödets och vinets gestalt, att han vill komma till var och en av oss, att vi kan ta emot honom, tillbedja honom. Allt detta blev så påtagligt under dessa dagar!

Glädjen över Benedikt, vår påve, så ödmjuk och så kärleksfull!

Inga kommentarer: