torsdag 12 augusti 2010

Våra vänner i himlen

Vilken glädje det är att fira, våra vänner i himlen, helgonen. Nyligen var det Ignatius, Dominikus , Clara. Våra syskon som tolkar för oss evangeliet i sina liv, som visar för oss hur vi på jorden kan leva som Guds barn, ta emot frälsningen konkret i våra liv, steg för steg, och leva försonade med Gud, med oss själva och med varandra.
Snart ska vi fira Marias upptagning i himlen. Hennes Son välkomnar henne i himlen.
Hon blir den första som med sin själ, kropp och ande kommer in i himmelriket. Hon visar oss vägen, såsom hon gjorde vid ängelns bebådelsen: ”Må det ske med mig som du har sagt.”
Hon säger till oss ”Gör det han säger åt er!”
Vid korset blir hon vår mor: ”Kvinna här har du din son” och till lärjungen sa han: ”Här har du din mor.” Vi kan som den lärjunge som Jesus älskade ta emot henne i vårt hem, i vårt liv eller låta henne stå på tröskeln! Jesus ger oss sin mor, han vet hur väl vi behöver en mor, men han tvingar inte på oss sin dyrbaraste gåva!

Jag åker redan på Marias dag och kommer tillbaka den 7 september, så nu blir det ett litet uppehåll i skrivandet!

4 kommentarer:

Philip sa...

Tolkar evangeliet för oss i sina liv... Vad vackert. Som berättelser, levande brev - Ord blev kött och kött blir ord.

Och Jesus, du vet hur väl jag behöver din mor. Hjälp mig att öppna mitt hem för henne.

Anonym sa...

Tack för att du skriver....du behövs. Det blir som en liten andakt att sitta ner och läsa.
Pax/ Lisa Linderoth

Anders Branderud sa...

Jag vill kommentera om frälsning.

[Det här inlägget baserar sig på premissen att "Moseböckerna" innehåller Skaparens Instruktioner. Det går att bevisa existensen av en Intelligent, Ordnad och Rättvis Skapare, samt att Hans instruktioner finns i Torah (”Moseböckerna”), samt att Hans syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de instruktionerna. (Beviset finns att läsa i denna artikel.]

Hur man ska leva för att möjliggöra så att Skaparen i Hans nåd förser med Sin förlåtelse står det om i den judiska Bibeln och undervisades också av första århundradets Ribi Yehoshua – Messias - från Nasaret.

Den judiska Bibeln – t.ex. ”Hesekiel” 18 utlovar att Skaparen i Sin nåd ska ge Sin förlåtelse till dem och endast dem som gör sitt uppriktigaste att hålla direktiven i ”Moseböckerna”.

Skaparen kan inte ljuga och ändras inte, såsom det står skrivet i Malakhi 3:6 i den judiska Bibeln!

Ribi Yehoshua – Messias - levde och praktiserade direktiven i ”Moseböckerna” med ett uppriktigt hjärta, han dog oskyldig och blev ett offer. På grund av detta kan den perfekta Skaparen ge Sin förlåtelse för de tillkortakommanden (i att hålla direktiven i ”Moseböckerna”) hos alla de som gör sitt yttersta i att följa Skaparens direktiv i ”Moseböckerna” (i enlighet med vad som står i ”Hesekiel” kapitel 18 (på hebreiska)) i den judiska Bibeln; samt hos dem som har medvetet brutit mot ett direktiv i ”Moseböckerna” - t.ex. brutit mot förbudet att äta fläsk - och upphör med sin överträdelse och istället börjar göra sitt bästa att praktisera alla direktiv i Moseböckerna icke-selektivt till det bästa av sin förmåga.

Det som står i den judiska Bibeln och det som första århundradets Ribi [Ribi var hans titel] Yehoshua –Messias- från Nasaret undervisade strider således mot den kristna frälsningssynen förespråkad på denna blogg.

Jan Friman sa...

Syster Veronica, jag saknar dina blogginlägg! Läser dom med stort intresse. Återkom gärna när du får tid och ork.
Vänliga hälsningar Jan Friman, Leksand