söndag 2 oktober 2011

Till dig som lever i livskaos och söker ledning och tröst

Hos profeten Hesekiel finns ett underbart löfte: "Jag skall hämta er hos främmande folken, samla in er från alla länder och föra er till ert eget land. Sedan skall jag bestänka er med rent vatten och göra er rena. Ni har orenat er med alla era avgudabilder, men jag skall göra er rena. Jag skall ger er ett nytt hjärta och ta bort stenhjärtat ur kroppen på er och ge er ett hjärta av kött" (36:24-26)

Ja, vi irrar utanför oss själva, främmande för oss själva. Vi är sårade, vi har lämnat bitar av oss själva och delar av vårt hjärta lite varstans, i främmande länder. Vi vet inte längre vilka vi är.
Men Gud själv vill hämta oss ut ur vår splittring. Han vill bygga upp våra murar, ge oss en grund att stå på. Han kommer att göra i oss det som är omöjligt för oss.

Jesus är den gode Herde som söker dig. Han vill komma in i ditt hus, trösta dig och tillsammans med dig ordna kaoset. Vänd dig till honom, idag vill han gästa ditt hem. Be honom göra det du inte kan göra och gör det han säger till dig. Maria, vår Moder, kommer att hjälpa dig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for dine oppmuntrende ord!

L. sa...

Om man redan har släppt in Honom och ändå inte får någon ro. Vad ska man göra då?

Anonym sa...

Tack för dessa underbara ord. Precis vad jag behövde höra. Tack snaälla Sr Veronica/Från Mig

Anonym sa...

Tack för dina rader på denna blogg.
Jag läser begrundande.
/Mikael Isaksson

Anonym sa...

Tack Sr Veronica. jag lever just nu i den tyngsta period i mitt liv någonsin. jag ber Gud om hjälp och jag märker ibland att han har hjälpt mig samt att han dessutom visat mig en väg som jag för stunden är kapabel att förstå. Men mestadels har jag ingen ork att hålla mig upprätt. min sorg över det som har varit, och det liv som jag valde bort av dumhet och brist på förmåga att se vem jag faktiskt hade vid mitt hjärta, gör att jag har svårt att ens orka öppna mitt inre för Gud. Min sorg är tung. jag lever inte, jag lider.

Anonym sa...

Tack Sr Veronica! Underbart att få ta del av dina ord. Vi förenas i bönen till vår Far!
Johanna fehn