lördag 19 november 2011

P1 kl.11.00

Det är länge sen jag skrev i bloggen och nu när jag försökte öppna och skriva ett nytt inlägg hade hela sidan på skrivbordet förändrats - tack vare de senaste uppdateringarna, antar jag! Om det är till det bättre,vet jag inte? Nu lyckades jag i alla fall öppna min sida!
I morgon firar vi kyrkoårets sista söndag: Domsöndagen heter det i svenska kyrkan, i katolska kyrkan ändrades namnet efter Konciliet och det heter : Kristus Konungen.
Den som dömer är den som frälsar. Kristus har befriat oss från det som håller oss fångna, det som hindrar oss att resa oss, att ta ansvar för våra liv, att vara fria. Han har utgjutit sitt blod för oss. Han har "frälst" oss! ett ord som kanske låter ganska abstrakt i våra öron? vi är frälsta! från vad? Från meningslösheten. Vårt liv har ett mål. Det vi gör eller inte gör är viktigt. Morgondagens firande påminner oss om det.
Nu tog det så lång tid att öppna denna sida att jag inte hinner skriva längre. Synd!
I stället för att läsa det jag inte har skrivit kan man i morgon lyssna på det jag och två till säger till en journalist från P1 kl.11.00

3 kommentarer:

Tro Håb og Kærlighed sa...

Også i Metodistkirken fejrer vi Kristi kongedømme i dag!

Anonym sa...

Tack för dina bloggar. Jag läser dem alltid och de gör mig glad. Tyvärr kunde jag inte lyssna på P1

Greger Hatt sa...

Det var en av de vackraste och mest berörande predikningarna jag hört, det du sa i det programmet. Tack!