fredag 19 mars 2010

vårvinter - den helige Josef

När jag kom till Sverige, för länge sen, tyckte jag att det bara fanns två årstider i det här ländet: en lång vinter och en kort sommar.
Nu har jag upptäckt att det finns fler årstider här än i många andra länder. Hösten vara länge, fram till den första snön, sen kommer vintern som egentligen är kort eftersom den följs av en vårvinter och sen av våren när tussilagor och vitsipporna börjar blomma och sen är det den underbara sommaren med de långa dagarna.
Nu är det vårvinter, en tid full av förväntan!

Idag firar vi den helige Josef. Ett helgon som kom ganska sent in i mitt liv. När vi firar våra himmelska vänner kommer de till oss med gåvor. De delar med sig till dem som vill ta emot en del av den nåd de själva fått. Josef som levt i det fördolda i Nasaret tillsammans med Jesus och Maria lär oss hur man lever med Gud i det fördolda, i det vardagliga.

2 kommentarer:

Talita sa...

Hmm, levde Maria ett fördolt liv? Jag skulle nog snarare säga att hon levde ett enkelt och lydigt liv men inte ett fördolt liv med Gud. Hon var synlig med Jesus och sin tro för alla från allra början och, ja, mitt i det vardagliga. Det är väl hennes lydighet och trofasthet att bestå i sin tro i all vardagsgång som jag uppskattar. Maria är ett underbart exempel i Bibeln, så som Josef.
Tack att du delar dina tankar, syster Veronica!

Heather sa...

Jag älskar St Joseph! Han har hjälpt min familj så mycket sedan ett och ett halvt år tillbaks och vi älskar honom så mkt.